Onsdagsmeny

Frukost: 1 portion havregrynsgröt med 1 msk linfrön, 1 dl frysta blåbär, 1 msk hackade mandlar och mjölk. 1 kokt ägg, kaffe eller te.

Mellanmål: Valfri frukt, eller 5-6 valnötter

Lunch: Morotssoppa från igår

Mellanmål: 3 morötter, i stavar, dippa i hoummus

Middag: Quinoa och kycklingsallad med apelsin- och chevré, lingon och äpple, 4 portioner:

1 hel kyckling (finns ofta superbilligt – men kolla var kycklingen är ifrån, kan du får tag i ekologisk och KRAV-godkänd så är det toppen!)
100 gram chevré
2 dl okokt ekologisk quinoa
1 påse gröna blad, till exempel spenat
1 paket sockerärtor
2 äpplen
1 dl frysta lingon

Dressing: 2 msk oliv- eller rapsolja, 1 msk vit balsamvinäger, salt, peppar, saft och rivet apelsinskal (tvätta apelsinen noga innan du river skalet!) från en ekologisk apelsin

Tina lingonen. Tillaga kycklingen i ugn – hur du gör står ofta på förpackningen, men annars: gnid in kycklingen med lite olja och lägg i ugnsfastform, sätt in ugnen på ca 175 grader i 60-80 min, tills köttsaften är klar till färgen. Ta ut kycklingen, låt den svalna något innan du plockar av köttet från benen.

Under tiden kokar du quinoan efter anvisning på paketet (glöm inte att skölja innan, det är oftast därför en blir besk). Blanda ihop dressingen. Tärna äpplet, strimla sockerärtorna och blanda ihop alla grönsaker med kokt quinoa. Smula över osten, och vänd ner kyckling och tinade lingon.

Vegetarianer kan förstås ersätta kycklingen med quorn, om man gillar det. Jag hade nog valt något annat om jag ville servera rätten vegetarisk, kanske stekta champinjoner och stora vita bönor?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: