Koriander – hata eller älska?

Jag har alltid tyckt att koriander är typ det äckligast man kan äta. Smakar parfym. Har suttit på middagar och pillat bort vartenda litet blad. På bussar i Sydamerika och inte kunnat äta maten för det är koriander överallt. Och så har jag vänner som vittnat om att de känt precis likadant – men sen helt plötsligt börjat älska koriander och velat ha det i all mat. Jag var dock helt säker på att det aldrig, aldrig skulle hända mig. Parfym i maten, liksom.

Nå, nu har Steam (snyggaste grafiken, förresten!) flyttat in i mitt hus på jobbet. Och jag äter dumplings och nudelsoppa titt som tätt. Först beställde jag den utan koriander, men sen en vecka eller två har jag kommit på mig själv med att inte ta bort den. Och igår, påvägen hem, blev jag helt plötsligt sjukt sugen på den här salladen. Vad har hänt? Är koriander beroendeframkallande? 🙂

Iallafall. Salladen blev den godaste salladen jag någonsin ätit. Jag kunde förstås inte nöja mig med det som stod i receptet, så i min version blev det såhär:

1 gurka (skalad, delad i halva skivor)

1 salladslök (finskivad)

1 avokado

1 kruka finhackad koriander

1 pressad citron

Lite olivolja

Salt och peppar

Testa vettja!

 

 

 

Annonser

5 kommentarer to “Koriander – hata eller älska?”

  1. Åh, men vad UNDERBART – dagens bästa (inte så svårt, förvisso)!! Ceviche nästa!! 😀 Och då finns det kanske alltså hopp om Hero också?!

  2. Jag har köpt hem allt och ikväll till årets första utegrillning ska vi provsmaka. Tack för tipset =)

  3. Mmm, detta måste testas! 🙂
    Ha en trevlig dag!

  4. Åh har hittat hit nu. Och jag ÄLSKAR koriander, men vet att vissa säger att det är antingen eller. Och sitter du i Steam-huset? Då sitter vi ju alldeles pyttepyttenära varandra. Jag sitter i WTC. Då måste vi ju äta dumplings ihop någon dag! Jag älskar det stället!

  5. Tack för tips, låter jättegott. Jag ÄLSKAR koriander och tycker nästan alltid det är för lite av det när jag äter ute 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: